Eimund.jpg

Det var med stor sorg vi mottok beskjeden om at vår ubestridte motormann Eimund Steinnes sin bortgang. Eimund døde den 9 april 2022, 90 år gammel.

Eimund har vært medlem i Kystlaget fra starten i 1999, da som nestleder i styret. Han var stert engasjert i etableringa av laget og fortsatte i styreverv i flere år deretter. I 2019 ble han tildelt æresmedlemskap.

Eimund var Kleppsbu og dreiv i mange år gård, han hadde et aktivt arbeidsliv, spesielt godt likte han jobben med å kjøre turbusser nedover i Europa, mest til Tyskland og Italia.

Båtlivet har han alltid vært opptatt av og han sa at hans maritime karriere startet med et par sesonger på vintersildfiske, omkring i 1950 åra. Husfisket sitt gjorde han fra Obrestad og Reve,

Interessen for motorer begynte da han var med far sin og skrudde på en 37modell Ford. Forden sveiv deretter godt i mange år,

Dette med interessen for motorer kom godt med da Eimund engasjerte seg i Kystlaget. Han fikk ekstra god opplæring i motorlære i militæret, og videreført dette i laget. Der tok han ansvar for lagetes båtmotoravdeling, og bygget denne opp til å bli en stor samling motorer i mange slags varianter.

Den første gamle motoren han tok fatt på var en 1937modell Glimt på fire hester. Så etter noen timer med reingjøring og skruing fikk han start på startet motoren.

Enkelte medlemmer syntes nok at det ble i overkant mange, men Eimund likte å ha et visst utvalg som reservedelen i tilfelle nødvendige reparasjoner.

Best likte han å skru på magnetmotorer med oppfyring som Wicmannen (Robb), en 13 HK glødemotor, og en Sabb 5 HK.

Når kystlaget deltok på stevner og arrangementer var alltid Eimund til stede og koste seg med og få vist kystlagets motorpark til en stor tilskuer skare.

Motorverkstedet til Kystlaget var på Obrestad Fyr, hvor det var samling hver torsdag med diskusjoner og skruing og vedlikehold av motorer. Der traff du alltid Eimund i kjeledress med en skiftenøkkel og en twistdott på baklomma.

Eimund var et aktivt medlem av Kystlaget og la all sin kraft og sjel ned i arbeidet med å videreutvikle og skape et aktivt kystlag for Jærregionen.

Jæren Kystlag takker Eimund for alle åra han la ned i aktivt arbeid for laget.

Ære være hans minne.

Styret og medlemmer i Jæren Kystlag

error: Content is protected !!