Da er vårt fjortende Jonsok arrangement i Obrestad havn historie.

Som det fremgår av bildet under så var værgudene absolutt ikke på vår side denne gang, for å si det mildt. Vi endte opp med en rimelig frisk bris fra sør med tildels kraftige vindkast og regnbyger. De som kastet et blikk utover havet kunne bare konstatere at bølgene gikk høye og var hvite på toppene.

(Foto gjengis med tillatelse fra: Brit Romsbotn, Jærbladet)

Været til tross, mellom 150 og 200 mennesker tok allikevel funnet turen ned til havna denne kvelden, og som en sa, det blåse jo alltid her på Jæren …..

For de yngste ble det nok en liten ripe i lakken at de planlagte båtturene måtte innstilles grunnet været, men noen fant da litt trøst i å kunne bygge sin egen lille båt og kjøre den i vannkaret på bryggekanten.

Kveldens program gikk av stabelen stort sett som planlagt, med kun ørsmå justeringer. Trekkspillklubben Jærbelgen sto for underholdningen og de fremmøtte for dansen. Vi hadde også gleden av å ha Nærbø Røde Kors Hjelpekorps tilstede, og heldigvis for alle parter så kunne de avslutte kvelden uten et eneste oppdrag.

Etter trekning av en rekke smågevinster kunne leder Jæren Kystlag endelig annonsere at vinneren av vår hovedgevinst var Reidar Skretting fra Varhaug. Vi gratulerer.

Kveldens siste offisielle punkt på agendaen var tenning av bålet, noe som også gikk 100% etter planen, til tross for etter hvert meget våte materialer, og vind.

På denne bakgrunn vil vi benytte anledningen til å takke alle fremmøtte for nok en hyggelig Jonsokfeiring i Obrestad havn.


Brit Romsbotn fra Jærbladet var også på plass i havna denne kvelden og har allerede lagt ut bilder og tekst på denne linken.

error: Content is protected !!