Da er Jonsok 2014 tilbakelagt

(Bildene i denne artikkelen er tatt av Henning (©) Lode)

Tradisjonen tro arrangerte Jæren Kystlag Jonsok den 23. juni i Obrestad havn.

Kystlaget ble velsignet med tålig godt vær. Dagene før hadde det blåst friskt fra nord-nordvest, men på selve dagen løya vinden og det ble tålig godt å være deltager Kystlagets Jonsok arrangement, det 15nde i rekka

Folk begynte å finne sine plasser allerede fra klokka 1600 og det ble etter hvert godt med folk i havna. Vi har ikke telleapparat, men det ble rapportert ca 250 biler. Dugnadsfolka som styrte og ordna med parkering hadde det rimelig travelt nesten under hele arrangementet. Med smått og stort regnet vi da ut at det var møtt fram mellom 800 og 900 personer.

Folk tok plass rundt om langs hele kaiområdet, og mange hadde med egen grill og grillmat. I tillegg drev dugnadsgjengen til Kystlaget med grillsteking og servering. Så godt som all grillmat bestående av grillpølser og hamburgere med tilbehør ble utsolgt. Vi hadde også 50 ferdiglagde middagsporsjoner med marinert og god laks som forsvant fort, så her må vi til med flere porsjoner til neste år. I tillegg til grillen hadde vi også stor etterspørsel ved vaffel- og kakeserveringa.


Hans Obrestad ønska velkommen klokka 1730, og ga en kort orientering om arrangementet

Jærbelgen trekkspillorkester (de var mange), som har vært faste og svært populære deltakere i mange år, underholdt med god musikk hele kvelden. Litt svingom var det også noen som fikk lyst på.

Kystlaget hadde også i år utlodning av egenbygd pram, en pram som fikk mange lovord. Vi hadde «kakelotteri» og, dog uten kaker. Selve loddsalget gikk godt unna, og gjennom dette og grillsalget får Kystlaget godt tiltrengte midler til lagets kystkulturarbeid gjennom året.

Siden været sto oss bi kunne vi også i år arrangere båtturer med ”Gavlabåten”, noe som er spesielt mynta på barna. Dette tilbudet er svært populært og båten gjorde mange turer i løpet av kvelden.

De siste åra har vi også lånt «Eliasbåten» til Redningsselskapet, og denne var selvfølgelig på plass også i år og hadde fullt trykk helt fra starten. «Eliasbåten» er spesielt beregnet for de minste, som sammen med en kyndig person fra Kystlaget, fikk styre båten rundt inne i havna.

Omkring kl 1930 starta loddtrekninga og denne gikk greit unna. Hovedgevinstene fra kakelodda var egenprodusert grill i rustfritt stål, og Kystlagets «Dekkstol” laget av gjengen på Sør-Reime. Prammen gikk til en av Kystlagets medlemmer, og ble svært godt mottatt.

Deretter var det bålopptenning og mye folk samla seg rundt bålet. Dette året var bålet bygget opp av ”reine” materialer, dvs uten spiker og heller ingen pallkasser. Grunneiger vil at vi skal lage bålet av reint materiell, dette fikk vi til i år, og vil bestrebe oss på å få dette til også i fortsettelsen.


Tilbakemeldinger som Kystlaget får fra folk som møter opp er svært positive, noe vi er svært takknemlig for. Kystlagets dugnadsfolk legger ned mange timer for å få til et godt arrangement og da er det svært gildt for alle som har deltatt at folk som møter opp er fornøyde og gir god tilbakemelding.

Styret i Kystlaget sier også til alle som bidro ved årets Jonsok en hjertelig takk for vel gjennomført arrangement!

Vel blåst !!!

error: Content is protected !!