Fin feiring i Obrestad havn – Jonsokfeiringen 2010

Følgende artikkel er hentet fra Jærbladet (http://www.jbl.no) torsdag 24.6.2010. Både innlegg og bilder er ved Ingolf Ibenhard Benjaminsen.


Over 1000 deltok på Jæren Kystlags jonsok-arrangement.

Obrestad1
JONSOK: Årets bål var et av de største noen gang. (Foto: Ingolf Ibenhard Benjaminsen)
Obrestad2
BÅTTUR: Mange benyttet anlednignen til en tur på sjøen. (Foto: Ingolf Ibenhard Benjaminsen)

Jæren Kystlag har siden 1999 arrangert Jonsokfeiring i Obrestad havn. Med våre værforhold er dette litt av en risikosport, men for andre år på rad velsignet værgudene oss med perfekte forhold.

Allerede i 16.00 – tiden kom de første gjestene for å sikre seg best mulig plass i det fine sommerværet, selv om salg av mat og drikke ikke startet før 17.30. En effektiv gjeng kvinner og menn sørget for at grillene var varme og burgere og pølser gikk unna, sammen med deilige vafler med syltetøy. Køene var til tider lange, men ingen sure miner av den grunn.

Oppslutningen om arrangementet har økt jevnt og trutt, og i år satte vi nok ny rekord med mellom 1000 og 1100 frammøtte. En trofast gjeng i Kystlaget stiller opp på dugnad hvert år for å legge alt praktisk til rette. Mange timer legges ned i frivillig arbeid for å gi folk på Jæren en fin opplevelse på Midtsommerkvelden. Da er det ekstra kjekt at så mange finner veien ned til havna for å kose seg.


I år hadde vi besøk av Eliasbåten fra Egersund. Et populært innslag for de minste barna. Gavlabåten, ført av Johan Havn, tilbød skyss til større barn og voksne.

«Jærbelgen» underholdt med sang og spell, og Hans Obrestad loste publikum gjennom programmet som ble avsluttet med loddtrekning av en rekke fine gevinster. Hovedgevinsten var også i år en 16 fot robåt, bygget av kystlagets medlemmer under Sjur Idsahls kyndige ledelse.

Formann i Jæren Kystlag, Olav Obrestad, var svært fornøyd med både oppslutningen og avvikling av arrangementet.

 

Obrestad3
POPULÆR: «Eliasbåten» hadde tatt turen fra Egersund. (Foto: Ingolf Ibenhard Benjaminsen)
Obrestad4
HAVBLIKK: For andre år på rad var det perfekt vær. (Foto: Ingolf Ibenhard Benjaminsen)

Som det fremgår av bildene var værgudene absolutt med oss denne kvelden smiley-cool

error: Content is protected !!